Härliga höst!

Gustav Vasa kyrka. Roland Möhle dirigerar “Requiem” av W.A. Mozart.

Jag älskar hösten! Det är så vackert med gulnande löv och krispigt klar luft. Dessutom är det skönt att slippa den där känslan av att man “borde gå ut” eftersom det är så varmt och soligt. Nu kan man med gott samvete kura ihop sig i soffan med tända ljus och en bok.

Men framför allt tycker jag om musiken som hör till den här årstiden! Det är “eftertänksam musik”. Just nu är tiden för rekvier och mässor, och om bara någon vecka är det dags för den rena allhelgonamusiken. Sedan, när det blivit riktigt mörkt, kommer advent och all förväntansfull musik som hör till.

Den här helgen hade jag nöjet att få sjunga “Requiem” av W.A. Mozart. På lördagen i Täby och på söndagen inne i stan. När jag kom till Gustav Vasa kyrka igår eftermiddag ringlade sig kön halvvägs runt kvarteret! Det är uppenbarligen inte bara jag som älskar den här musiken.

Backstage tillsammans med mina härliga solist-kollegor. Fr.v. sopranen Emilia Feldt, tenoren Immo Schröder, undertecknad samt basen Stefan Nymark.