Om mig

Hanna Schröder, mezzosopran har en examen i klassisk sång och musikdramatik från Statens Operahøgskole i Oslo. Under studietiden väcktes hennes stora intresse för tidig musik och hon fortsatte vid Kungliga Konservatoriet i Den Haag där hon tog en postgraduate examen i barocksång.

Efter studierna väntade tio år som frilansande sångerska i bl.a. Holland, Belgien, Österrike och framför allt Köln, Tyskland, där hon länge var bosatt. Hanna Schröder har framträtt som solist i tidiga operor, oratorier, kantater och passioner i samarbete med dirigenter som Paul McCreesh, William Christie, Hermann Max och Jos van Veldhoven. Hon har också sjungit med tidig musik-ensembler som The Netherlands Bach Society och Apollo Ensemble, med vilken hon bland annat gjorde rollen som Clemenza i Brioschis oratorium ”Dio, Clemenza e Rigore”, på skivinspelning och turné i Nederländerna och USA.

Hanna har även samarbetat med ledande utövare inom den samtida musiken; så som Frankfurt-baserade kvinnoensemblen <belcanto>. Hon har urframfört flera verk av tyska samtidskompositörer så som Odilo Klasen och Norbert Laufer.

Numera är Hanna Schröder bosatt i Stockholm där hon är verksam främst inom den tidiga musiken samt som romans- och oratoriesångerska. Hon ger regelbundet konserter med sin egen ensemble Concerto Subito! och sätter även upp egna föreställningar. I september 2021 gav ensemblen fem slutsålda föreställningar av “Moralkakor! -en barockföreställning” på Musikvalvet Baggen i Stockholm.