Om mig

Hanna Schröder, mezzosopran har en examen i klassisk sång och musikdramatik från Statens Operahøgskole i Oslo. Under studietiden väcktes hennes stora intresse för tidig musik och det förde henne till Kungliga Konservatoriet i Den Haag, där hon tog en postgraduate examen i barocksång.

Efter studierna väntade tio år som frilansande sångerska i bl.a. Holland, Belgien, Österrike och framför allt Tyskland, där hon länge var bosatt. Hanna Schröder har framträtt som solist i tidiga operor, oratorier, kantater och passioner i samarbete med dirigenter som Paul McCreesh, William Christie, Hermann Max och Jos van Veldhoven. Hon har också sjungit med tidig musik-ensembler som The Netherlands Bach Society och Apollo Ensemble, med vilka hon bland annat gjorde rollen som Clemenza i Brioschis oratorium ”Dio, Clemenza e Rigore”, på skivinspelning och turné i Nederländerna och USA.

Hanna har även samarbetat med ledande utövare inom den samtida musiken; så som Frankfurt-baserade kvinnoensemblen <belcanto>. Hon har urframfört flera verk av tyska samtidskompositörer.

Numera är Hanna Schröder bosatt i Stockholm, där hon dels är verksam som frilansande sångerska, dels ger privatundervisning i sång med fokus på tidig musik och barockinterpretation. Hon ger regelbundet konserter med barockensemblen Concerto Subito! och sätter även upp egna föreställningar. Hon har även givit ut boken “I huvudet på Sångfröken -en handbok för amatörsångare”.