Om mig

Jag är i grunden klassiskt skolad sångerska (mezzosopran) med en examen från Statens Operahögskola i Oslo. Under studietiden väcktes det stora intresse för tidig musik som sedan  följt mig genom livet. För att förkovra mig reste jag till Holland, där jag studerade vid Kungliga Konservatoriet i Den Haag och tog en postgraduate-examen i barocksång. 

Efter studierna väntade tio år som frilansande sångerska i Holland och Tyskland, då jag fick möjlighet att utvecklas som solist i tidiga operor, oratorier, kantater och passioner i samarbete med dirigenter som Paul McCreesh, William Christie, Hermann Max och Jos van Veldhoven. Jag sjöng också med tidig musik-ensembler som holländska Apollo Ensemble, med vilken jag bland annat sjungit rollen som Clemenza i Brioschis oratorium ”Dio, Clemenza e Rigore”, på skivinspelning och turné i Nederländerna och USA. 

Jag har även ett stort intresse för ny musik, vilket jag bl.a. fått möjlighet att utforska tillsammans med ensembler som Frankfurtbaserade Ensemble Belcanto under ledning av Dietburg Spohr.