Moralkakor! EXTRAFÖRESTÄLLNINGAR!

Biljetterna till de fem föreställningarna av Telemann-föreställningen “Moralkakor!” på Musikvalvet Baggen i augusti och september sålde slut och alla som ville komma kunde p.g.a. avståndsreglerna inte släppas in. Vi planerar därför två extraföreställningar i januari 2022! (Biljettpris: 250 kr. Föreställningen är 1 timme och 30 minuter inklusive paus.)

  • Lördag 29/1 kl. 18
  • Söndag 30/1 kl. 15

Förhandsanmälan här!

Ange namn och antal biljetter som ska reserveras så får du förtur. Du får ett mejl med länk till bokningen (någon gång i oktober/november) och du kan då göra ditt biljettköp! Förhandsanmälan är inte bindande.

MORALKAKOR! – en barockföreställning

Med lika delar humor och allvar tar sig fyra barockmusiker an de stora frågorna.
Man vrider och vänder på begreppet “moral” med utgångspunkt i Moraliska kantater av G.P. Telemann i svensk översättning.
Vad innebär det egentligen att vara en ”god” människa? Fler frågeställningar tas upp, t.ex. vad ”lycka” är och var man hittar den liksom vad det betyder att vara ”falsk”. Och hur är det med begreppet “snålhet”? Är det moraliskt rätt att spara eller ska man hellre sätta sprätt på pengarna…Föreställningen i tre korta akter vävs samman av texter hämtade ur Magdalena Ribbings ”Vett&Etikett”-spalt och innehåller dessutom instrumentalmusik av D. Buxtehude samt svenska barocksånger av J.H. Roman och G. Düben.

Concerto Subito!

Hanna Schröder – mezzosopran
Maria Solgaard-Holm – barockviolin
Leif Henrikson – viola da gamba
Lars-Erik Larsson – ärkeluta

Eva Sandin – recitatör Lisa Ottebring – rekvisita