Förhandsboka redan nu!

Nu är det möjligt att göra en preliminär bokning till vår Telemann-föreställning på Musikvalvet Baggen i Gamla Stan i höst! På så sätt säkrar ni en plats eftersom vi för närvarande inte vet hur många vi får ta in per föreställning. Antal tillåtna besökare och entrépris bestäms under juni månad då definitiv bokning och förhandsbetalning kan göras. Leve frilanskulturen! Mejla info@musikvalvet.se och ange :

  • önskad dag (datum längst ner på sidan)
  • antal biljetter

Moralkakor – en barockföreställning!

Med lika delar humor och allvar tar sig fyra barockmusiker an de stora frågorna.
Man vrider och vänder på begreppet “moral” med utgångspunkt i Moraliska kantater av G.P. Telemann i svensk översättning.
Vad innebär det egentligen att vara en ”god” människa? Fler frågeställningar tas upp, t.ex. vad ”lycka” är och var man hittar den liksom vad det betyder att vara ”falsk”. Och hur är det med begreppet “snålhet”? Är det moraliskt rätt att spara eller ska man hellre sätta sprätt på pengarna… Föreställningen i tre korta akter vävs samman av texter hämtade ur Magdalena Ribbings ”Vett&Etikett”-spalt och innehåller dessutom instrumentalmusik av D. Buxtehude samt svenska barocksånger av J.H. Roman och G. Düben.

MEDVERKANDE

Hanna Schröder – mezzosopran
Maria Solgaard-Holm – barockviolin
Leif Henrikson – viola da gamba
Lars-Erik Larsson – ärkeluta

Eva Sandin – recitatör Lisa Ottebring – rekvisita

PREMIÄR Fredag 27/8 kl 20.00
Övriga föreställningar: Lördag 28/8 kl. 18.00, Torsdag 2/9 kl. 20.00. Fredag 3/9 kl. 20.00, Lördag 4/9 kl. 18.00