Sångfröken laddar!

Nu är det äntligen dags att återse alla mina härliga elever igen! Den här hösten flera veckor senare än vanligt p.g.a. föreställningarna. Jag ser verkligen fram emot att sätta på mig Pedagog-hatten igen! När jag i morse började planera veckans lektioner, gå igenom varje elevs notmapp och göra anteckningar om saker jag vill gå igenom med var och en, kände jag den där förväntan som är så typisk i början av ett nytt undervisningsår.

Det är ju inte så att jag har en fixerad målbild för varje enskild elev! Det tror jag alla som läser min blogg har förstått vid det här laget. Det är inte möjligt att på förhand bestämma hur långt man ska ha kommit i december. Det blir en kontraproduktiv stress som inte gagnar någon elev. Glöm inte att vi alla befinner oss i Trappan och ibland kan vi bli stående ett bra tag på en viss avsats.

Jag kände den där förväntan som är så typisk i början av ett nytt undervisningsår.

Men även om vi inte vet var vi kommer att stå om några månader har jag så klart letat repertoar åt eleverna och gjort en grov skiss över vad vi behöver jobba med. Jag är helt enkelt nyfiken på hur eleven X kommer att klara sången Y eller om eleven Z kommer att behärska den där arian vi la åt sidan för ett år sedan för att den ännu kändes lite knepig!

Det är alltså full av förväntan och glädje jag styr kosan mot sångstudion imorgon. Mot nya mål!